De gemeente Castricum heeft er tijdelijk een uniek kunstwerk bij. Donderdag 20 juni onthulde wethouder Falgun Binnendijk op de hoofdstrandafgang een indrukwekkend paneel met daarop de afbeelding van een krab.

Vijf basisscholen uit de gemeente Castricum deden afgelopen weken mee aan het project ‘Terug naar de Kust’ en bouwden mee aan een enorme krab van 10 vierkante meter gemaakt van plastic soep.

De basisschoolkinderen hadden eerder al een bezoek gebracht aan educatief centrum ‘Terug naar de Kust’ in Egmond aan zee. Dit nieuwe educatieve centrum richt zich op bewustwording van het milieu en vooral op creativiteit.

De leerlingen van groep 6 konden dit zelf ervaren bij ‘Terug naar de Kust’ en maakten naast de plastic soepkrab ook een eigen werkstuk.

Alle werken van de scholen gingen voor de hoofdprijs: de Gouden Kaak. Die dezelfde ochtend nog kreeg de Sokkerwei als winnende school de Gouden Kaak uitgereikt.

Komende jaren zal het centrum Terug naar de Kust haar activiteiten uitbreiden. Het hele project is een samenwerking van atelier ‘Gejut’ en de gemeente Bergen.

Video door: Ilona Korf