Het wegdek in de Kleistunnel is toe aan vervanging en wordt daarom opnieuw bestraat.

Men ervaart op meerdere locaties geluids- en trillingsoverlast van de voegen in het wegdek. De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen 20:00 en 6:00 uur, waardoor doorgaand autoverkeer niet mogelijk is. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

De werkzaamheden worden in 4 fasen en 7 nachten uitgevoerd. Eerst wordt het werkgebied afgesloten en de omleiding ingesteld, waarna de werkzaamheden worden opgestart. De bovenste laag van het asfalt wordt verwijderd en het nieuwe asfalt wordt aangebracht. Ook worden de voegen vervangen tussen de wegdelen door geluidsarme voegconstructies. In de nacht van 8 op 9 juli worden de werkzaamheden afgerond.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moet de tunnel ‘s nachts worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Voor fietsers en bromfietsers blijft de Kleistunnel toegankelijk.