Hidde Buur heeft op donderdagavond 20 juni in zijn woonplaats Akersloot de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Bij afwezigheid van enkele toppers op Sportcomplex de Cloppenburgh zou Hidde Buur, mits verschoond van pech, theoretisch met twee vingers in zijn neus de winst moeten kunnen pakken.

Deze redenering pakte in de praktijk heel anders uit. Hidde Buur liet zich, want zo leek het, verleiden tot het uit handen geven van het initiatief aan de anderen, wat helemaal zijn aard niet is. Chris Kemp uit Egmond leidde de dans met Hidde Buur in zijn wiel en vervolgens Femke Mossinkoff daarachter. Deze situatie bleef in stand tot dat Chris Kemp half koers de strijd moest staken door een lekke band.

Toen waren Hidde Buur en Femke Mossinkoff tot elkaar veroordeeld en moesten in een rechtstreeks duel uitmaken wie aan het langste touwtje zou gaan trekken. Hidde Buur voelde zich na het wegvallen van Chris Kemp niet zeker met de altijd taaie Femke Mossinkoff in zijn nabijheid. Zelfs nog op het moment dat hij zich van haar had weten te ontdoen, want Femke bleef steeds op minder dan honderd meter bij Buur rijden en de afstand niet groter werd.

Uiteindelijk moest Femke Mossinkoff alsnog toestaan dat Hidde Buur afgetekend de overwinning naar zich toe trok.

Uitslag:
1. Hidde Buur Akersloot
2. Femke Mossinkoff Akersloot
3. Piet Veldt Akersloot

Bron en foto: Facebookpagina Kids and Parents Bikeschool