Heiloo staat op de 14e plaats in de top 50 van beste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier in samenwerking met Bureau Louter. Daarmee is Heiloo na Edam-Volendam de beste gemeente boven het Noordzeekanaal om te wonen.

Het Weekblad Elsevier en Bureau Louter vergelijken in een pas gepubliceerd onderzoek alle 380 gemeenten in Nederland met elkaar. Deze toetsen zij op punten als onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg en vrijetijdsvoorzieningen.

Op drie punten is Heiloo zelfs de beste gemeente boven het Noordzeekanaal. Het Blockhovepark staat op de 6e plaats van beste woonbuurten in Nederland. Het onderzoek gaat ook over woningen en voorzieningen. Voor jonge gezinnen staat Heiloo op nummer 12; de kans voor hen om in Heiloo een geschikt huis te vinden is 20%. Voor hoogopgeleide stellen tussen 45 en 65 jaar staat de gemeente op plaats 14; de kans dat zij in Heiloo een geschikte woning kunnen vinden is 32%.