Donderdagavond 27 juni is in de Bibliotheek Heiloo de Kunstparade 2019 geopend. Vele kunstenaars die mee doen met de Kunstparade waren tijdens de opening aanwezig.

De bibliotheek is één van de 27 locaties waar van vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni de Kunstparade wordt gehouden.

Teunis van der Zwart, artistiek leider van de Kunstparade opende de avond. “Meer dan 100 misschien wel 120 kunstenaars op 27 locaties doen dit jaar mee aan de Kunstparade. Het is een luxe dat we dit mogen meemaken in ons dorp. Zoveel mensen die door hun gemaakte kunst willen tentoonstellen,” aldus een trotse Teunis. Margreet Schouwenaar, dichteres, droeg een gedicht voor op haar ‘dag van kunst en vliegwerk’. Dit omdat bij haar vandaag alles mis ging. Maar haar gedicht voordragen ging zeker niet mis. Zij besloot met de zin: “Goede kunst raakt. Want goede kunst roept emotie op als het de mens raakt.” Erik Smits, voorzitter van de Stichting Kunst-zin vertelde dat er steeds meer belangstelling is voor de Kunstparade. “En zonder kunstenaars geen Kunstparade. Maar laten ook de vrijwilligers niet vergeten, ook zonder hun geen Kunstparade.” Wethouder Elly Beens die de opening verrichtte, gaf een compliment aan alle vrijwilligers voor het vele werk dat zij de laatste tijd hebben verzet. “Kunst en Cultuur is van onschatbare waarde,” aldus de wethouder.

Tekst: Yvonne van Stiphout