Zaterdagmiddag 29 juni organiseren Diana Bos en Renate Bowra, in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Vijfhoek, weer een kindermiddag voor kinderen met een beperking en hun familie uit de hele regio Alkmaar.

Er is van alles te doen, luchtkussens, een draaimolen, de snoezelbus, visjes vangen en Stichting Dupla komt met het huifbed, waarop de kinderen heerlijk ontspannen kunnen liggen. Natuurlijk is er muziek, spelletjes, knutselen, Simon Ballon, fijne prijsjes en een grote verrassing die later bekend gemaakt wordt. Teveel om verder nog op te noemen. Deze dag is gericht op het samen spelen en gezellig samen zijn met het hele gezin, wat vaak voor een gezin met een kind met beperking een hele onderneming kan zijn.

Er zijn voor deze dag veel aangepaste voorzieningen geregeld. Denk aan toiletten, verschoonruimte en tillift. Er zijn voldoende schaduwplekken en mocht u een vervoerprobleem hebben proberen ze dat samen met u op te lossen. Dit alles mede door de sponsoring van onder andere Stichting Dolfinn. Dankzij veel donaties zijn er voor de deelnemende gezinnen geen kosten aan verbonden. Vrijwillig bijdragen mag altijd.

Met een team van 20 vrijwilligers is er hulp voor de ouders om met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, te praten en te genieten van alles om hen heen, terwijl de kinderen lekker spelen op het terrein van camping ‘de Boekel’. Adres: Boekel 24 in Akersloot.

Kortom, een feest waar ieder kind, ongeacht zijn beperking, gewoon lekker zichzelf mag en kan zijn! De organisatie heeft er al erg veel zin in, en ze hopen op veel deelnemers. Aanmelden kan op kindermiddagvijfhoek@gmail.com.