Dinsdag 18 juni werd officieel het startsein gegeven voor de bouw van 15 betaalbare huurwoningen aan de Eerste Groenelaan in Castricum.

Wethouder Paul Slettenhaar, adjunct-directeur Dirk Jan van Rauwe van Dijkstra Draisma, Dick Tromp en directeur van Kennemer Wonen metselden samen met vijf leerlingen van de Paulusschool de eerste stenen.

Betaalbaar wonen

Op het terrein aan de Eerste Groenelaan, naast de Paulusschool, komen vijftien sociale en duurzame huurwoningen. Het worden grondgebonden huizen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen worden volledig energieneutraal opgeleverd en krijgen geen gasaansluiting. Ze worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie, en infiltratiekratten in de grond zodat regenwater niet hoeft te worden afgevoerd en wordt toegevoegd aan de grond waardoor er minder verdroging optreedt. “Goed voor het milieu en tegelijkertijd zorgen deze duurzaamheidsmaatregelen ervoor dat de woonlasten voor onze huurders betaalbaar blijven”, aldus Dick Tromp.

Gemeenschappelijk plan

Wethouder Paul Slettenhaar: “Door samenspraak tussen Kennemer Wonen, de gemeente en de buurt ligt er nu een plan waar alle partijen achter staan. Dat is participatie pur sang en dat is iets om trots op te zijn. Na aanpassing van de plannen komen de woningen iets verder naar achteren te staan en de parkeerplaatsen aan de voorkant. Met deze woningen spelen we in op de vraag naar meer betaalbare huurwoningen in Castricum, waar zo’n behoefte aan is.”

Planning

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en is de woningen aan het bouwen. De bouw is gestart op 1 april en eind 2019 worden de woningen opgeleverd. De huurprijs voor deze woningen wordt maximaal € 607 per maand (prijspeil 2019).