De 29-jarige Uitgeester Jasper Wijker, oftewel ‘De Meester’, startte in maart 2019 met zijn blogs over zijn werk als machinist. Hij begon nare ervaringen van zich af te schrijven via zijn persoonlijke Facebookpagina. Jasper had honderd vrienden en kreeg gemiddeld dertig likes per blog.

Jasper, die van jongs af aan al graag schrijft, vond het wel leuk om te doen en besloot er een wekelijks terugkerende blog van te maken. Maar hoe vaker hij een blog publiceerde, hoe minder likes hij kreeg. “Misschien irriteert het, dacht ik. Ik besloot een aparte Facebookpagina aan te maken voor mijn blogs en noemde de pagina ‘De Meester’. Na lang nadenken zette ik de pagina op openbaar.” Wat er toen gebeurde had hij nooit verwacht: een van zijn allereerste verhalen werd opgepakt door de media en de Facebookpagina van ‘De Meester’ ontplofte. In drie maanden ging hij van 100 volgers naar bijna 5000 volgers. De bloggende machinist werd een hit op social media.

Zijn vijfde blog ging weer viraal, hij schreef deze op 18 maart. De ov-staking die op deze dag stond gepland, werd overschaduwd door de aanslag in de tram in Utrecht. Het eerlijke verhaal van de bloggende machinist werd wederom opgepikt door de media. Zelfs de redactie van de talkshow van Eva Jinek liet van zich horen, maar door het drama later op de dag werd zijn tv-debuut uitgesteld. Maar wat niet is kan nog komen, ‘De Meester’ en zijn blogs zijn hot en heel Nederland heeft zijn pijlen op hem gericht.