Vanaf morgen kunnen de basketballers weer op een strak sportveld sporten. Vanavond wordt het speelveld in het Koogpark in Uitgeest opnieuw geasfalteerd. Ook krijgt het veld volgende week een nieuwe belijning.

Het sportveld is erg geliefd. Vooral door een groep basketballers, die dagelijks een potje basketbal spelen op het veld in het Koogpark vlakbij de Plevierstraat. Deze groep heeft het basketbalveld jarenlang onderhouden door de lijnen opnieuw te verven en het terrein regelmatig op te ruimen. Maar nu wordt het toch echt tijd voor een grote opknapbeurt. Volgens de ambities voor de Koog is het belangrijk om nu, en vooral in de toekomst meer te ontmoeten en bewegen. Het aanpakken van het basketbalveld is een van de eerste stappen om naar dit toekomstplan te werken.
Er werd de laatste jaren aan verschillende Uitgeesters gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van het Koogpark via verschillende enquêtes, excursies en workshops. Daarnaast houdt een werkgroep van 45 man zich actief bezig met een plan voor de wijk. De belangrijkste punten voor het spelen in de Koog zijn natuurspelen, speelplekken voor verschillende doelgroepen, ontmoeten en meer bewegen. Naar verwachtingen worden de nieuwe speeltoestellen dit jaar in september of oktober geplaatst.

Bron: OSU-radio.