Vanaf woensdag 5 juni opent de Witte Kerk iedere week haar deuren voor de zomerse concertenreeks en bezichtigingen.

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om de kerk te bekijken. Gerard Leegwater speelt op 5 juni en 28 augustus van 12.00 tot 13.00 uur op het grote kerkorgel en het authentieke kabinetorgel. Op de andere woensdagen zijn er op hetzelfde tijdstip diverse optredens.

De Witte Kerk is een prachtig monument in het centrum van Heiloo. Binnen zijn een aantal bijzondere dingen te zien, zoals de kapitelen uit de Gotische tijd en de kansel uit de 2e helft 17e eeuw, met een dooptuin en koperen lezenaars. Deze lezenaars zijn net als de kroonluchters gemaakt door Gerrit Goutier omstreeks 1750/1751. Vanaf de kerkvloer biedt het tongewelf en de houten balkstructuur uit de 17e eeuw een prachtige aanblik.

Voor de bezoekers ligt een beknopte geschiedenis van de Witte Kerk klaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Meer informatie is er te vinden op de website www.wittekerk-heiloo.nl of in het boek van Jaap de Graaf ‘Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo’.