Dinsdagavond 7 mei vond in Theeschenkerij De Trog de onthulling plaats van het logo van Natuurlijk Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn onthulde het logo door een druk op een knop van de computer. Naast het logo werden ook de Facebookpagina, Instagram en website gelanceerd.

Heiloo heeft veel te bieden voor recreanten/bezoekers en inwoners op het gebied van cultuur, natuur, sport en recreatie. Er is ook een ruime keuze in het aantal horecagelegenheden. Natuurlijk Heiloo. stimuleert de samenwerking tussen de uiteenlopende aanbieders van recreatieve, toeristische en culturele faciliteiten. De marketingcampagne Natuurlijk Heiloo. biedt een breed scala aan mogelijkheden om de vele faciliteiten en activiteiten in Heiloo zichtbaar te maken. Dit alles is bedoelt om te komen tot positionering van het dorp.

Op de website kunnen bezoekers alles vinden over wat er te doen is in het dorp. Ook de evenementen die plaatsvinden in het dorp zijn daar te vinden. Verder vindt op de website ook de promotie van de cultuurhistorische pareltjes van Heiloo plaats.

Twee jaar geleden is een stagiaire in opdracht van de gemeente een onderzoek gestart. Vanuit dit onderzoek is gestart met Natuurlijk Heiloo. Jeroen Bruynis en Stefan Weijman van ‘Reclame aan de Kust’ zijn aan de gang gegaan met de ontwikkeling van het logo. Een logo bestaande uit de kleuren grijs en paars en een duidelijke grijze punt achter Heiloo. De punt is een soort van statement.

Tijdens de avond van de onthulling konden de aanwezige ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en gemeente meedenken over de verder ontwikkeling van de marketingcampagne en de website: www.natuurlijkheiloo.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout