Op 22 mei 1969 is Volleybalvereniging Voluit opgericht en vierde daarom haar 50-jarig bestaan. Wie jarig is trakteert en dat heeft de vereniging dan ook ruimschoots gedaan op zaterdag 25 mei. Met al haar leden, ereleden en introducés hebben zij een fantastische dag beleefd.

In de middag zijn zij gestart met een uitdagende en hilarische activiteit voor alle Voluit-leden. Met handboeien voorzien van cijfersloten werden de teams aan elkaar vastgeketend. Door het oplossen van raadsels, puzzels en opdrachten in het dorp konden zij de codes van de cijfersloten kraken en weer loskomen. Dit ging natuurlijk gepaard met een hoop motorische onhandigheden en veel gelach. Uiteraard was er ook het wedstrijdelement dat zorgde voor een hoop fanatisme. Want wie zou er als eerste loskomen van elkaar en met een voorsprong de cryptex oplossen? Zoals bij elk spel kan er maar één de winnaar zijn en zij mochten de ‘escape the city’ trofee in ontvangst nemen onder sportief applaus van de rest.

Hierna werd het feest vervolgd in de kantine van Sporthal de Zien, waar een heerlijk luxe buffet op de leden, ereleden en introducés stond te wachten. Siem en Christel hadden samen met de feestcommissie de kantine verbouwd tot een echte feestzaal. Naast de oude shirts en foto’s die gepresenteerd werden, haalden de leden met elkaar de mooiste herinneringen op. Ook de voorzitters blikten terug met een aantal leuke weetjes over de vereniging door de jaren heen. Een feest is niet compleet zonder muziek dus zorgde de dj ervoor dat ‘s avonds de voetjes nog van de vloer gingen en werd er ‘Voluit’ gedanst!