Team Edwin Ott motoren heeft met Koningsdag op een nat circuit van Assen vier keer het podium weten te behalen, en daarmee hebben alle vier coureurs de meeste punten in hun kampioenschap.

Onvoorspelbare weersomstandigheden

Tijdens de tweede wedstrijd in het kampioenschap was het weer niet om naar huis te schrijven, de dag begon nat met in de eerste training een olie spoor op de baan wat voor een behoorlijk oponthoud zorgde. Evenzogoed kon elke klasse twee trainingen rijden al dan niet op een natte of opdrogende baan. Alle coureurs hebben dus op de regenbanden getraind. Dit ging voor Cliff Kloots op de R1 heel goed, Nick Vlaar daarentegen ging met zijn R6 in de eerste bocht spectaculair onderuit op de natte baan maar kon na een snelle reparatie zijn weg weer vervolgen, hij kon zich uiteindelijk op een 14e start positie plaatsen.

Regendans

De eerste wedstrijd was voor Cliff in het ONK Supercup 1000. Vóór de start was het aardig droog, maar ná de regendans van Cliff (hij was goed in de regen en zijn naaste concurrent niet) ging de hemeldeur open en werd het goed nat, dit resulteerde in een mooie strijd met Michel Visser en Jeroen Rensel. Deze coureurs zien we normaal niet vóór in het veld maar doordat ze goed in de regen rijden, stonden ze samen met Cliff op het podium. Dit gaf Cliff gelijk een voorsprong in het kampioenschap.

Banden keus

Nick zijn wedstrijd in de ONK Supercup 600, was op een opdrogende baan, daar heeft het team de juiste banden keuze gemaakt, vóór een vol regenband en achter een intermediateband. Nick moest vanaf  P14 starten en ging al snel door naar voren, in de laatste ronden reed hij iedereen voorbij, de rest van het veld had de keuze gemaakt voor vol regenbanden en die gaan snel stuk op een opdrogende baan. Zo stoof Nick richting podium, en zelfs vóór de laatste bocht vóór de finish ging hij de koploper Jamie van Sikkelerus voorbij die zijn bocht niet kon maken en GT bocht afsneed, waardoor hij op een honderdste van een seconde toch voor Nick eindigde, het team was het er niet mee eens dat Nick niet het hoogste podium op mocht, maar de wedstrijd leider beslist in deze. Desalniettemin ook Nick staat voor in het kampioenschap.

Selwin Hamden en Luuk de Ruiter gingen na de finish van Nick de baan op, het was inmiddels weer iets gaan regenen, dus ook die moesten starten op regenbanden. Selwin had ook in een paar ronden de smaak te pakken en verschalkte de een achter de ander, tot hij in strijd kwam met de koploper Ronand Post. Na een mooie strijd kwamen ze samen over de finish met Selwin een honderdste van een seconde voor Ronald. Samen met de ONK Procup 600 waar Senwin in rijd, strijd ook de ONK Supercup 300 zijn race, dit keer moest Luuk het met een tweede plaats doen, hij had in de wedstrijd wel weer mooiere tijden kunnen rijden maar kon de aansluiting niet vinden, staat nog wel aan kop in de Supercup 300. Selwin voert het kampioenschap aan in de ONK Procup 600.

“Wij zijn trots op het team, met de behaalde resultaten. Op naar de volgende wedstrijden, 18 mei op het circuit van Assen” aldus Karin Ott.