Op zondag 9 juni a.s. is het Pinksteren. Het is in Akersloot inmiddels een traditie geworden om dat in de openlucht te vieren in een feestelijke buiten-gewone dienst van de Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot samen met de RK parochie ‘Bron van levend water’.

Dit gebeurt, net als in voorgaande jaren, op het Scoutingterrein aan de Roemersdijk in Akersloot.

Voorgangers zijn ds. Evelien Plaisier en pastor Henk Hudepohl. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het Aquariuskoor onder leiding van dirigente en pianiste Ester Krom. Het thema van de dienst is ‘Kom in beweging’ en die beweging komt er, maar hoe dat is nog even een verrassing.

De dienst begint om 10.00 uur en als u komt verzoekt de organisatie u een eigen (tuin) stoel mee te nemen. Ook heeft u een schaar nodig en een pen of viltstift die duidelijk schrijft. Mocht het weer slecht zijn, dan wordt de dienst verplaatst naar de RK-kerk aan de Kerklaan in Akersloot.