De nacht van de vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 juni op zondag 16 juni. Om klokslag middernacht zullen 885 teams een nachtelijke wandeling maken om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen. Ook halen zij tijdens deze sponsorloop geld op voor Stichting Vluchteling.

Ook team ‘het loopt lekker in de IJmond’ doet mee. De dames lopen veertig kilometer, zij hebben gekozen voor de route van Amsterdam naar Haarlem. Het team bestaat uit acht dames waarvan er drie in Uitgeest wonen. De dames zijn druk aan het trainen en natuurlijk sponsors aan het zoeken. “We vonden het in het begin lastig om te vragen of mensen ons wilden sponsoren, maar de leuke reacties werkten heel motiverend. Inmiddels hebben we zo’n 130 sponsors. We zijn daar heel blij mee en er kunnen natuurlijk altijd meer bij. Vanaf 5 euro sponsort u ons team al”, aldus Ted Bruijn, medewerkster bij de gemeente Heemskerk en één van de fanatieke dames.

Meer informatie over het team ‘Het loopt lekker in de IJmond’ vindt u via deze link. Na afloop van de barre nachtelijke monstertocht zullen de dames uitgebreid verslag doen in De Uitgeester.