Op woensdag 15 mei werd de AZ Selectiedag voor de jeugd gehouden bij FC Uitgeest op Sportpark De Koog. De deelnemers van de AZ-selectiedagen kregen een training aangeboden met verschillende oefenvormen en ervaarden hoe het is om te trainen als een AZ’er.

De jeugdige spelers die tijdens de AZ Selectiedagen in positieve zin opvallen, maken kans op een plek in de AZ. Bij sommigen gierden daardoor de zenuwen door het lijf, dat was duidelijk zichtbaar. “Maar dat de kinderen kunnen terugkijken op een fantastische dag is voor ons het belangrijkst”, aldus organisator en jeugdcoƶrdinator Erik.

Uw verslaggever sprak met de hoofdscout van de jeugdopleiding van AZ, of hij daadwerkelijk talent heeft gespot tussen de 360 deelnemers aan deze bijzondere dag leest u woensdag in de nieuwe editie van De Uitgeester.