Als onderdeel van haar jubileumjaar organiseert de 90-jarige EHBO Vereniging Castricum samen met de vrijwillige brandweer op zondag 19 mei een spectaculaire demonstratie.

Met medewerking van Ondernemers Vereniging Castricum wordt tijdens de voorjaarsmarkt een ongeval in scène gezet waarbij 2 voertuigen betrokken zijn en meerdere slachtoffers vallen. De gewonden worden uitgebeeld door LOTUS-slachtoffers.

Tijdens de gezamenlijke demonstratie laten de vrijwilligers van de EHBO-vereniging en de brandweer hun samenwerking zien bij de hulpverlening.

De oefening vindt plaats op zondag 19 mei van 13.30 tot 14.30 uur op de T-splitsing van de Dorpsstraat en de Verlegde Overtoom. Gedurende de oefening geeft een speaker informatie over de handelingen die de hulpverleners uitvoeren.

Op de voorjaarsmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur ook een informatiestand aanwezig waarin de EHBO-vereniging en de Castricumse brandweer voorlichting geven over hun werkzaamheden. De vrijwilligers van de brandweer geven o.a. informatie over brandpreventie. De EHBO-vereniging laat zien wat het werk van hun vrijwilligers inhoudt, en welke cursussen zij aanbieden.

Kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd die de EHBO-vereniging in samenwerking met de bibliotheek in Castricum organiseert.

Kijk voor meer informatie over de in 1929 opgerichte EHBO-vereniging op www.ehbocastricum.nl

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook.