Op vrijdag 26 april speelden de schakers van SV Vredeburg de 27e en voorlaatste ronde van het seizoen.

Koploper Luc Janssen kon de titel pakken, maar dan mocht hij niet verliezen van directe concurrent Bert Hollander. Dat gebeurde toch, waardoor het spannend bleef tot de laatste ronde. Met zwart rokeerde Hollander laat en lang. Ondertussen bouwde hij aan een koningsaanval waar Janssen geen correct antwoord op had. De witte koning ging ten onder in het mijnenveld na een fraai paardoffer van Hollander. En zo is de voorsprong van Janssen op de ranglijst geslonken en zal hij in de laatste ronde niet mogen verliezen om alsnog de titel veilig te stellen. Hollander weet zich door de fraaie zege minimaal verzekerd van het zilver. Ook Sandra Hollander verkeerde in goeden doen: met zorgvuldige manoeuvres maakte ze gebruik van de mislukte opening van Barry Blekemolen en realiseerde vlotte winst van een pion. De rest ging, ondanks enkele dreigingen van Blekemolen, op techniek. In een Spaanse partij zette Hidde Ebels, na een te opportunistische zet met de f-pion, de deur wijd open voor het paard van zijn vader Harold. Deze maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheden, veroverde een volle toren en dreef de reddeloze zwarte koning in een matnet.

Yvonne Schol stond in een volkomen verloren positie tegen Matthijs Hulsebos. Ergens in het vroege middenspel was haar dame gesneuveld tegen slechts een stuk. Adri Beentjes pleegde lang uitstekende weerstand tegen de aanval van Tars Wanders, maar toen de toren van Wanders eenmaal op de zevende rij binnenviel, brak het verzet van Beentjes en kon Wanders het punt bijschrijven. Jan Brantjes en Nico Pepping maakten er een spannende partij van, waarin Brantjes, na paardwinst in het eindspel, aan het langste eind trok. Gertjan Hafkamp was goed op dreef: tegen Hans de Goede schudde hij een lekkere aanval uit de mouw en boekte een keurige zege. Komende vrijdag volgt de laatste ronde van de interne competitie. In de weken daarna staan nog een rapid-toernooi (10 mei), het simultaan met Sopiko Gurashmivili (17 mei) en het jubileumfeest (24 mei) op de rol.