Zaterdag 11 mei viert het seniorenkoor Die Geestersangers zijn 50-jarig bestaan met een feestelijk concert in de R.K. kerk aan de Langebuurt.

Ria Pijlman, die bijna al die 50 jaar als pianist verbonden is aan het koor, weet nog goed hoe het koor in 1969 werd opgericht door de heer Fortuin en zijn dochter Bep Zonjee-Fortuin. Bep was de dirigente, en mevrouw Toos Steyvers-Zonjee speelde piano. Toen Toos een paar keer wegens tenniswedstrijden verstek moest laten gaan werd Ria gevraagd om haar te vervangen, hetgeen dus ietsje meer werd dan vervangen… Na Anneke Stolk, die het koor van 1976 tot 1998 dirigeerde, was Tida Binkhorst tot 2012 de dirigent van het koor, en nu staat Jacintha van Zwet alweer 7 jaar aan de leiding.

Iedere woensdagavond zingen de ongeveer 25 enthousiaste koorleden in het restaurant van Geesterheem en een aantal keer per jaar wordt er opgetreden op verschillende locaties. Traditioneel wordt ook de jaarlijkse kerstviering in Geesterheem door Die Geestersangers muzikaal begeleid. Voor het jubileumconcert op zaterdag 11 mei is het koor al een aantal maanden druk aan het repeteren en wordt er gewerkt aan een gevarieerd repertoire. Naast meer of minder bekende Nederlandse nummers, deinst het koor niet terug voor het zingen in meerdere vreemde talen! Een veelzijdig programma waarvoor recentelijk al een geslaagde try-out is gedaan in de Rosariumhorst in Krommenie. Kortom, het belooft wat!

Het koor hoopt op veel bezoekers – jong en oud! – bij het gratis toegankelijke concert op zaterdag 11 mei. Aanvang concert 14.30 uur, inloop in de kerk vanaf 14.00 uur.