Samen Spelen is een vrijwilligersorganisatie die optreedt voor zieke kinderen en voor kinderen en volwassenen met een beperking, onder meer in ziekenhuizen, scholen en zorginstellingen. De optredens, in de vorm van spelen en voorstellingen, vinden plaats in de regio en daarbuiten. De organisatie is op zoek naar enthousiaste acteurs die zich spelenderwijs willen ontwikkelen in toneelspelen of misschien al wat ervaring hebben.

Ervaringen vrijwilligers Samen Spelen
Samantha van der Eng is piraat in het Piratenspel, dat gespeeld wordt op een school voor kinderen met een beperking. Waarom zij dit vrijwilligerswerk heeft gekozen? “Een glimlach op de gezichten van de kinderen zien verschijnen is prachtig! En dat je iets voor anderen kunt betekenen is natuurlijk ook mooi.” Wijnand de Groot is vrijwillige begeleider van de spelen en vult aan: “Kinderen een leuke ochtend of middag bezorgen is fijn. Even uit het dagelijkse ritme komen en iets anders beleven is zo belangrijk voor deze kinderen! Omdat de spelen interactief zijn, zoals bij het Piratenspel, wordt het publiek onderdeel van het optreden en dat maakt veel spontane reacties los.”

Over de inzet van vrijwillige acteurs
De acteurs kunnen, naar keuze, minder of vaker spelen. De een kiest voor drie keer per jaar en de ander voor tien keer. Er wordt in wisselende teams gespeeld, zo ontmoet je veel collega’s en blijft het vrijwilligerswerk afwisselend. Voor korte ondersteunende workshops op het terrein van toneelspelen en drama wordt gezorgd door Samen Spelen. Vervoer, kleding, schmink en attributen worden geregeld door andere vrijwillige actievelingen binnen de organisatie: de begeleiders.

Samen Spelen telt in totaal vijftig vrijwilligers en is een gezellige club waar nieuwe leden snel opgenomen worden. Naast de spelen voor mensen/kinderen die ziek zijn of een beperking hebben wordt zo nu en dan voor andere groepen een griezeltocht, een fantasie- of moordspel (tegen vergoeding) georganiseerd, dit om de spelen kosteloos aan te kunnen blijven bieden.

Contact en meer informatie
Wie enthousiast geworden is of meer informatie wil ontvangen kan contact opnemen met Jamila Leeuwe, telefoon: 06 23431056 of Siem Schoon, telefoon: 0251 317 432. Het mailadres van Samen Spelen is: info@stichtingsamenspelen.nl.

Tekst met medewerking van Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum.