Selwin Hamden is gepromoveerd naar de Supercup, hij zal nu tegelijk met Nick Vlaar rijden.

Selwin ging zó goed in de ONK Procup 600 dat er is besloten om hem door te schuiven naar de Supercup, dit betekent dat team Edwin Ott motoren twee rijders heeft in de ONK Supercup 600.

Nadat het op de vrijdag nog dreigde te gaan regenen, bleef het zaterdag 18 mei, de wedstrijddag, droog en zonnig met een redelijke temperatuur.

Pech voor Cliff Kloots
Na twee trainingen in de ochtend wist Cliff zich te kwalificeren op de derde positie, achter Nigel Walraven en Danny van der Sluis. De top 3 stond in minder dan 0.2 sec van elkaar. Na een superstart kwam Cliff achter Nigel op de tweede positie door met zeer snelle tijden in de 1:40. Dit ging drie ronden heel goed, Cliff kon Nigel volgen en Danny achter zich houden. Maar in ronde vier ging het mis, de Yamaha YZF-R1 kreeg een elektrisch probleem waardoor er van alles mis ging met de motor. Desondanks wist Cliff met een motor die net aan 130 reed, de schade te beperken door als vijfde te finishen. Cliff was uiteraard not amused.

Hoogste Podium
Nick startte vanaf P2 en ging meteen goed weg, hij heeft de hele wedstrijd op kop gelegen, maar wel met Jeroen Hilster constant in zijn achterwiel. Deze twee maakten het zeer spannend, tot de finish wist Nick Jeroen achter zich te houden. Achter de koplopers waren Frank Nieman, Eduard Troost en Corné Heikamp met elkaar in gevecht, wat voor Corné eindigde met een highsider in uitkomen Strubbenbocht. Frank besteeg het podium op P3, waar Jeroen op P2 en Nick op P1 straalden.

Dikke PR
Selwin, die nu voor het eerst in de Supercup zijn intrede deed, kwam in de trainingen al onder de 1:50 terecht. Hij wist zich te klasseren op een veertiende startpositie. In de wedstrijd was hij met Louis van Wijhe, Anne van Galen, Kirsi Kainulainen, Sander Brons, Reinier Saris en Patricia Kok in gevecht om de negende tot en met de vijftiende plek. Dit was een mooie strijd om te zien. Selwin kwam als twaalfde over de finish met een dikke PR van 1:48.7. Dit belooft wat voor de volgende keer.

Luuk de Ruiter reed wederom zijn wedstrijd met de ONK Supercup 300 in de Procup 600 mee, hij kon eindelijk weer sneller tijden rijden en benaderde elke ronde zijn PR. Dit keer kon hij ook voor zijn concurrent Leon Stolte blijven, hij heeft deze wedstrijd weer veel geleerd en lekker gereden, Luuk eindigde op P1, Leon op P2.

De volgende wedstrijd is in Assen op zaterdag 8 juni, wederom is iedereen welkom om te komen kijken. De toegang is bij de OW Cup gratis en de koffie staat klaar.

Tekst: Karin Ott