Zaterdag 11 mei 2019 vindt de derde editie van Power Valley plaats op de Festivalweg 1 te Oudkarspel (nabij het Geestmerambacht). Dit jaar voor het eerst met drie wedstrijdbanen.

Het spektakel wordt mede georganiseerd door Bas Liefting, vele Uitgeesters kennen hem via zijn werkgever Facta.

Vanaf 14.00 uur is het publiek van harte welkom om zich op het festivalterrein te vergapen aan de spectaculaire showtrucks en de Truck- en Tractorpulling races in verschillende categorieën verspreid over twee banen. Op de derde micro pulley baan zijn ondertussen wedstrijden gaande tussen radiografisch bestuurbare voertuigen. Aansluitend is het party-time; om 20.00 uur begint de Power Valley Pullingparty met 8-PM Dé Coverband en DJ Jacco Silver.

“Wij vinden het heel bijzonder dat wij op deze manier onze sport aan het thuispubliek mogen showen”, aldus Bas die zelf ook een team heeft genaamd: team Argos Oil Whispering Giant. De trekker van het team wordt aangedreven door vier turbines afkomstig uit Russische helikopters. Met een Nederlandse titel in 2010 en 2011 en een Eurocup titel in 2013 is team Argos Oil Whispering Giant een naam om rekening mee te houden in de Modified- én Unlimited Klasse. Saillant detail is dat dit de eerste wedstrijd van het seizoen is. “De seizoensstart staat gegarandeerd voor sensatie, er gaat altijd wel wat fout”, aldus Liefting, die er veel zin in heeft.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 16,00 euro (inclusief Power Valley Pullingparty) en voor kinderen 10 t/m 17 jaar € 6,00 euro. Losse tickets voor de Power Valley Pullingparty zijn € 5,00 euro. Meer informatie is te vinden op www.powervalley.nl