Dinsdag 21 mei is er weer de jaarlijkse Pluimendag in samenwerking met de basisscholen van Uitgeest. Dit keer zal de pluim uitgereikt worden aan een zelfgemaakt gedicht dat door de school als mooiste is verkozen.

De pluimen zijn gemaakt en liggen klaar. Het bezoekrooster voor de vijf basisscholen is afgestemd met de scholen en er liggen pasjes klaar voor die kinderen die nog geen Vriend van Lees Lokaal zijn en graag willen beginnen met het ruilen van eigen boeken met boeken uit de altijd wisselende collectie van Lees Lokaal. Hoewel de pluimwinnaars op school al gekozen zijn, kunnen alle kinderen nog een gooi doen naar de titel Lees Lokaal Dichter. Hiervoor kunnen zij een of twee gedichten inleveren bij Lees Lokaal. De uiterste inleverdatum is maandag 20 mei.

Jeugdige dichters moeten dus wel een beetje haast maken en even in de pen klimmen, en hun gedichten snel naar Lees Lokaal brengen. De winnaars mogen dan twee keer per jaar een gedicht schrijven voor Lees Lokaal en deze gedichten krijgen dan een mooi plekje in de tweemaandelijkse nieuwsbrief.