Aanstaande donderdagavond 9 mei om 20.00 geeft Peter Buwalda een interview over zijn nieuwste roman; Otmars zonen. De entree is tien euro inclusief een hapje en een drankje. Hans Laan en Hanneke Klinkert nemen het interview af. Daarna kunnen er vragen uit het publiek komen en is er tijd om zijn boek te laten signeren.

Peter Buwalda

De in Blerick opgegroeide schrijver was medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah. Daarnaast schreef hij essays en verhalen voor literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids, Hollands Maandblad en Vrij Nederland. In 1996 brak hij toentertijd redacteur van het Kafka-katern- min of meer door met zijn essay , Een omleiding wegens kuilen. Bruno Schulz, Franz Kafka, en Leopold von Sacher-Masoch” in De Gids. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue, uitgegeven door De Bezige Bij. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen op 5 maart 2019. Deze roman ligt nu nog steeds bij veel boekhandels op nummer 1 of 2.

Otmars zonen

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employe Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carriere in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.