Zondag vond de Open Watersportdag plaats bij jachthaven Uitgeest. Deze editie was wederom een groot succes. De dag begon rustig, maar na 13.00 uur werd het druk.

Carola, die samen met nog 73 kraamhouders haar spullen aan de man bracht op de markt: “We schatten dat er ongeveer 7000 bezoekers zijn gekomen vandaag. De opkomst was verdeeld, het werd dus geen ellebogenwerk. De standhouders hadden goed overzicht en op deze manier konden we iedereen ook persoonlijk te woord staan”. Carola staat al jaren op de markt, in het begin waren er maar 10 kraampjes, de markt is dan ook inmiddels behoorlijk uitgebreid.

In de Caribean bar was het feest al in volle gang om 13.00 uur. Op de gezellige salsamuziek van de band gingen de voetjes van de vloer. Buiten stonden andere bezoekers gezellig een biertje te drinken en ook het terras van Bistro ‘t Schippersrijk zat gezellig vol. Natuurlijk was de Badeendjesrace van de Rotary ook weer populair. Rond 15.00 uur toog iedereen naar de kop van de haven om burgemeester Wendy Verkleij het startschot te zien geven. Ondersteund door de jeugdbrandweer spoot zij met de brandweerslang onder luid gejuich het eerste eendje door de poort.

Welke activiteiten er nog meer plaatsvonden op de Open Watesportdag leest u woensdag in de nieuwe editie van De Uitgeester.