Tom Hafkamp en Maud Burgering doen op donderdag 6 juni mee aan Alpe d’HuZes. Het doel van Tom, speler van HSV 1, is om tweemaal hardlopend de berg op te gaan.

Het is een gegeven dat een op de drie mensen kanker krijgt. Via acties voor Stichting Alpe d’HuZes haalt Tom geld op om nog meer onderzoek naar en een beter leven met kanker mogelijk te maken. De schoonvader van Tom kreeg op 45-jarige leeftijd de diagnose darmkanker. Door een traject, mede gefinancierd met geld van Alpe d’HuZes, is het goed afgelopen en heeft zijn schoonvader een goede kwaliteit van leven gekregen. Als dank zet hij zich samen met zijn gezin al vele jaren in voor Stichting Alpe d’HuZes.

Ook Tom wil graag zijn steentje bijdrage aan dit mooie en bijzondere evenement en dat gaat hij dit jaar dus doen. HSV reageert: “Namens heel HSV wensen we Tom natuurlijk ontzettend veel succes met zijn sportieve prestatie! We kennen allemaal mensen in onze directe omgeving die met kanker te maken hebben. Laten we deze actie van Tom ook daarom een financieel succes maken!”

“Al vele jaren ga ik heerlijk met wintersport. In 2018 zijn wij naar de Alpe d’Huez geweest en ben ik de berg vele malen afgedaald op mijn ski’s. Op de heenreis, tijdens de rit omhoog, heb ik bewondering gekregen voor iedereen die zich daar begin juni als deelnemer en vrijwilliger inzet voor Alpe d’HuZes. Mijn vriendin Maud en haar familie zijn daar al heel wat keren geweest en hebben fietsend en hardlopend meegedaan. Toen Maud en ik begin juni 2018 Lex en Gerda naar Schiphol brachten voor hun deelname aan Alpe d’HuZes, kregen we het erover dat ik het ook wel eens wilde… Tja, en nu is het zover. Samen met Maud ga ik hardlopend omhoog,” zegt Tom.

Doneren en meer lezen over Tom en Maud en hun actie kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/tomhafkamp.