De vrouwen van Uitgeest maakten afgelopen dagen een fantastische tijd door. Het kampioenschap werd met een klinkende 6-0 overwinning bij Spaarnwoude binnengesleept en een paar dagen later werd ook nog eens de bekerfinale bereikt door met 3-1 te winnen van Zeemacht VR1. Feest alom en niets anders dan lovende woorden van de steeds groter wordende fanbase van deze ploeg in vorm.

Hoewel het kampioenschap al binnen is, is de competitie nog niet afgelopen. De ploeg die vorige week met 6-0 van de mat werd getikt, stond deze zondag alweer op het gras van de kampioen. Klaar om revanche te nemen. Uitgeest hoefde niet zo nodig en begon zwak. De zo geprezen passie en het mooie combinatiespel ontbraken. Het rijkelijk vloeiende bier van de afgelopen feestjes had wellicht inmiddels haar weg naar de benen van de speelsters gevonden. Binnen 20 minuten stond de thuisploeg 0-2 achter. Iets wat dit seizoen zelden is gebeurd. De supporters moesten het vandaag doen met spaarzaam mooie momenten, zoals Sophie Walsmit die zichzelf behendig vrijspeelde en haar inzet op de lat zag belanden en Daniëlle Kortekaas die na een goede rush de paal raakte.

Na wat omzettingen in de verdediging, kwam Uitgeest iets meer aan voetballen toe en deden zij eindelijk iets terug. Een goede steekpass van Lenette Knaap werd door Sanne Kaandorp vanuit een vrijwel onmogelijke hoek bekroond tot doelpunt, 1-2. Een kwartier na rust leek de kampioen een nederlaag bespaard te blijven, toen aanvoerder Kelly Selvius maar weer eens een prachtige corner van Anouk de Goede wist binnen te koppen, 2-2. Helaas bleek dit niet het geval. Een ogenschijnlijk makkelijk te houden bal, werd door het effect verkeerd ingeschat door keepster Danique van Weelden en betekende de 2-3.

Geen fraaie vertoning van Uitgeest, maar gelukkig zonder gevolgen. Zaak om in de komende wedstrijden weer op het oude niveau te komen richting de bekerfinale. Uitgeest heeft echter wel laten zien dat het kan pieken op de juiste momenten, dus laten we hopen dat zij zich snel herpakken en de dubbel gewoon gepakt gaat worden dit seizoen!

Woman of the Match: Tanja Langendijk. Kwam na de 0-2 binnen de lijnen en viel sterk in door in de duels haar mannetje te staan en zowel verdedigend als opbouwend goed positie te kiezen. Bracht zichzelf zelfs in positie om te scoren, maar dat was haar net niet gegund.

Het wedstrijdverslag van de op donderdag 2 mei gespeelde halve bekerfinale lees je in de Uitgeester van komende woensdag.