Het meisjes U16 team van Flashing Heiloo speelde zaterdag 4 mei de eerste halve finale om het Nederlands kampioenschap tegen Attacus uit Veghel. Na de eerste plaats in de competitie te hebben behaald strijdt Flashing met de nummers 2 t/m 4 om het Nederlands kampioenschap.

De spanning was in de wedstrijd van de gezichten af te lezen. Dat leidde tot minder goed spel dan in de competitie, maar met veel strijd werd het Attacus onmogelijk gemaakt om tot makkelijke scores te komen. De Heilooƫr meisjes hebben daarbij zoveel talent, dat ze toch altijd wel weer tot een behoorlijk aantal scores komen.

Van veel spanning was in de wedstrijd dan ook geen sprake. Flashing pakte al snel een voorsprong van meer dan 10 punten en die bleef de hele wedstrijd in stand. De uitwedstrijd in Veghel werd uiteindelijk met 67-54 gewonnen. Hiermee is een goede basis gelegd voor het bereiken van de finale in Zwolle, die in het weekend van 18 mei wordt gespeeld.

Maar eerst nog de return goed afsluiten. Komende zaterdag wordt deze om 14.00 uur in sporthal ‘t Vennewater gespeeld.