Bibliotheek IJmond Noord heeft de subsidie van 3000 euro gekregen om tijdens de zomer zes activiteiten voor senioren te organiseren. De inhoud van de activiteiten ligt nog niet vast. Daar hebben zij hulp bij nodig van de belangstellenden.

De activiteiten beginnen met een gezellig kopje koffie gecombineerd met een boekentafel rond het thema van de dag. Drie van de zes keer stappen we vervolgens in de bus naar bijvoorbeeld het Forteiland, Museum Kennemerland, het Huis van Hilde in Castricum of het Zee- en havenmuseum in IJmuiden. De andere drie middagen doen we na de koffie en boekentafel geen uitstapje maar andere leuke dingen. Dat kan een creatieve workshop zijn, maar we kunnen ook een leuke aansprekende schrijver uitnodigen of iemand als Willeke Alberti om naar te luisteren en samen mee te zingen. De bibliotheek is benieuwd naar uw ideeën.

Alle ideeën kunt u inleveren bij de medewerkers in de bibliotheek of u kunt mailen naar bibliotheekijmondnoord@obijmond.nl, u kunt ook bellen naar 0251-228591 of een berichtje plaatsen op de Facebookpagina van de bibliotheek. Met uw tips en suggesties zal de organisatie een leuk programma samen te stellen. De bibliotheek organiseert de activiteiten in juli en augustus samen met Stichting Welzijn Beverwijk.

De gezamenlijke financiële bijdrage is beschikbaar gesteld door het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Deze fondsen streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.