Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen reikte op vrijdag 26 april in de Ruïnekerk in Bergen aan negen inwoners van de gemeente Bergen een Koninklijke onderscheiding uit ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

De onderscheidingen werden uitgereikt aan:

1. De heer G. Gravemaker te Egmond aan Zee

De heer G. Gravemaker wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2. De heer J.A.M. Haring te Bergen

De heer J.A.M. Haring ontvangt de onderscheiding bij defungeren als volksvertegenwoordiger waarvan de uitreiking is voorzien op de Algemene Gelegenheid 2019.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3. Mevrouw H.A. Hopman-ten Have te Bergen

Mevrouw Hopman-ten Have wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Bij de toekenning van de onderscheiding is in overweging meegenomen haar activiteiten op het terrein van het onderwijs.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

4. De heer W.J. Kraakman te Schoorl

De heer Kraakman wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Bij de toekenning van de onderscheiding is in overweging meegenomen zijn activiteiten op het terrein van vluchtelingenwerk en kerkelijk leven.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

5. De heer P.C. de Nijs te Bergen

De heer De Nijs wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Bij de toekenning van de onderscheiding is in overweging meegenomen zijn activiteiten op het terrein van de sport.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

6. De heer A.M. Stroomer te Bergen

De heer Stroomer wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

7. Mevrouw P.C. Vijn-Hofstede te Schoorl

Mevrouw Vijn-Hofstede wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Bij de toekenning van de onderscheiding is in overweging meegenomen de activiteiten op het terrein van cultuur.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

8. De heer W. Wijker te Egmond aan Zee

De heer Wijker wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

9. Mevrouw A.A. Wokke-Pieters te Bergen

Mevrouw Wokke-Pieters wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Bij de toekenning van de onderscheiding is met name in overweging meegenomen de activiteiten ten behoeve van de Stichting Rolstoelbus BES.

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.