De kinderen van de Kidsredactie kregen laatst de opdracht om een ouder iemand te interviewen over hoe zij vroeger vakantie vierden.

René Poelsma maakte daar het volgende van:

“Ik gaf een interview aan Nannie Poelsma, mijn oma, over hoe ze vroeger op vakantie gingen. Mijn oma is 71 jaar oud en woont in Alkmaar en is daar ook geboren op 27-12-1947.

“Vroeger gingen we altijd alleen maar dagjes met de fiets weg”: zei Nannie. “Wij gingen vaak naar Egmond, Purmerend en Bakkum”. Wij gingen dus nooit echt op vakantie. Ik zelf vond Egmond het leukste om heen te gaan. Wij gingen met het hele gezin, ik, mijn vader, mijn moeder en mijn zusje. We maakten er nooit echt foto`s van en souvenirs nam ik ook nooit mee. De drie dingen die ik mee nam als wij een dagje weg gingen zijn: een zakje brood, een beker water en een handdoek voor als het zou gaan regen of voor als wij gingen zwemmen.”

Ik bedank mijn oma voor het interview.

Groetjes,
René Poelsma, 10 jaar”