De gemeente en ProRail houden op dinsdagavond 14 mei 2019 een informatiebijeenkomst over de geplande traverse in het Stationsgebied en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

De bijeenkomst is van 19.30 – 21.30 uur in dorpshuis De Zwaan. Op de avond worden een aantal schetsontwerpen voor de traverse gepresenteerd.

Wethouder Cecilia van Weel heet om 19.30 uur de aanwezigen welkom. Vervolgens vertellen gemeente en ProRail kort wat de huidige stand van zaken is van dit project. Daarna kunt u voor meer informatie terecht bij een van de informatiewanden in de zaal.

Op een van de informatiewanden laat ProRail zien hoe het emplacement wordt aangepast vanwege de introductie van spoorboekloos rijden. Uitgeest krijgt op termijn een tweede middenperron op het station en ook komt er een traverse (loopbrug). ProRail, verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de traverse, heeft meerdere schetsontwerpen gemaakt en laat deze zien tijdens deze bijeenkomst. Tevens vertelt de gemeente welke ideeën zij heeft voor de omgeving van het station.

Medewerkers van de gemeente en ProRail zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Inloop vanaf 19.15 uur.