De kleuterklassen van basisschool De Wissel brachten maandag 20 mei een bezoek aan tuincentrum Frits Janssen in Akersloot. Een erg leuk en leerzaam uitje!

De kinderen leerden een hoop over bloemen en planten. Ze liepen enthousiast rond, ondertussen bewonderden zij de vele bloeiende planten, kruiden, fruitbomen en nog veel meer. Er zaten hommels en bijen op bloemen wat tot vragen leidde, er werd hier en daar uitleg gegeven over planten in de zon of juist in de schaduw…. Ook was er een zoekopdracht waarbij kinderen een afgebeeld plantje moesten vinden.

Naast de informatie over planten en bloemen waren de kinderen ook bezig met kopen en afrekenen! De kinderen kregen in de klas al een ‘centje’ waarmee zij een echt plantje mochten kopen. Van 1 centje mochten ze 1 plantje uitkiezen van 50 cent. Iedereen was ijverig op zoek naar een plantje met hun lievelingskleur. Het leukste moest nog komen: zelf afrekenen bij de kassa. Als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen nog een geranium mee naar huis met daaraan een zakje zaadjes van bloemen die bijen aantrekken. Aan de slag dus thuis met zaadjes planten!