Vrijdagmiddag 17 mei om 16:56 uur rukten de hulpdiensten massaal uit voor een rubberbootje wat op zijn kop in de sloot lag aan de C.F. Smeetslaan.

Een omstander had het bootje op de kant getrokken en de hulpdiensten gebeld omdat ze dachten dat de kinderen in het water zouden liggen. De volgende hulpdiensten gingen met spoed die kant op: de brandweer met een tankautospuit, de jeep, de officier van dienst en de brandweerduikers uit Velsen, de politie met twee voertuigen, twee ambulances en een traumahelikopter.

De brandweer ging gelijk met waadpakken het water in om een eerste zoekslag te maken voordat de duikers ter plaatse kwamen. Ook werd er al druk gezocht door de andere hulpdiensten aan de kant. De hele actie trok een hoop bekijks en daardoor kwam al snel iemand vertellen dat de boot er ‘s ochtends vroeg al gezien was. Toen de traumahelikopter net geland was, kwam de eigenaresse van het bootje aangerend om te vragen of alles kwam door hun rubberboot. Deze was de avond er voor weggedreven en toen konden ze er niet meer bij. Later zijn ze vergeten om de boot op te halen. Gelukkig was er dus niemand te water geraakt en konden alle hulpdiensten weer snel retour.