Op zaterdag 25 mei organiseert Radio 10 dj Rob van Someren samen met het Rode Kruis de landelijke Somertijd Reanimatiedag.

Het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland doet mee aan deze dag en verzorgt die dag gratis workshops van 1 uur, waarin deelnemers de basis van het reanimeren leren. De workshop wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw op de Hertog Aalbrechtweg 10 in Alkmaar en vindt meerdere keren plaats tussen 11 en 16 uur. Inschrijven kan tot 23 mei via radio10.nl/reanimatiedag

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 wordt georganiseerd. Radio 10 dj Rob van Someren over het initiatief: ‘Ik combineer mijn radioprogramma met mijn baan als politieagent en in die functie maak ik regelmatig mee hoe belangrijk het is dat iedereen weet hoe je moet reanimeren. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat mensen niet weten wat te doen als ze in zo’n situatie terecht komen. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt: dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’

Het radio 10 programma Somertijd komt op zaterdag 25 mei tussen 12 en 15 uur live vanuit Paleis Soestdijk in Baarn. In het hele land worden op meer dan 20 plekken workshops reanimatie verzorgd. Ook dus in Alkmaar.

Inschrijven kan tot 23 mei via deze link