Dwars door Akersloot, in de natuur. Overal kun je Golfen op Straat. Leuker nog is dat iedereen kan meedoen. Jong en oud. Met elkaar wordt het een spannende wedstrijd, waar het plezier en de gezelligheid voorop staan. Golfen op Straat wordt ieder jaar populairder.

Golfen op Straat is gebaseerd op Urbangolf en het in Noord-Holland bedachte boerengolf, beiden weer gebaseerd op de golfsport. Deelnemers gebruiken een speciale club en slaan daarmee tegen een lichte grote ‘golfbal’. Als parcours wordt gewoon de straat gebruikt. Scoren gebeurt niet door in een gat te slaan, maar met het raken van een tevoren bepaald element in de straat. Dat kan een lantaarnpaal zijn, of ander straatmeubilair.

Moeilijk is Golfen op Straat niet. Je kunt meteen aan de slag. Duur hoeft het ook niet te zijn. Clubs en ballen zijn voor €4,00 te huur, incl. de spelregels, scorekaarten en een routebeschrijving van ‘de baan’.

Golfen op Straat is een ideaal spel voor een familiefeest (Moederdag!), vriendinnendag of uitje met de collega’s. Er zijn verschillende arrangementen.

Voor meer informatie en reserveringen kan worden gebeld met Café – restaurant – partycentrum De Vriendschap, tel. 0251-312 866, mob. 06-513 873 33. Een e-mail sturen naar info@vriendschapakersloot.nl kan natuurlijk ook.

Met route 1 loopt u zowel door een historisch deel van Akersloot als een beschermd natuurgebied met uitzicht over het Alkmaardermeer. Via route 2 loopt u golfend door enkele gezellige nieuwere wijken en een karakteristiek historisch straatje.

Bron en meer informatie op www.golfenopstraat.nl.