14 mei 1940. De Duitse bezetter probeert Rotterdam in te nemen. Nederlandse soldaten moeten proberen een brug te bezetten. Ze stappen in een bootje om een rivier over te steken. Henk Nuijens is een van die dappere mannen. Aan de overkant gekomen wordt hij getroffen door vijandelijk vuur en overlijdt ter plaatse. Het einde van het leven van Henk en het begin van een geschiedenis.

In de entreehal van het Gezondheidscentrum in Limmen hangt de gedenksteen voor Henk. Veel bezoekers passeren de plaquette zonder te beseffen waaraan ze voorbijlopen. Een foto geeft meer duidelijkheid. De foto van Henk is op 4 mei jl. onthuld door Joop van IJzendoorn. Joop en Will Pepping waren de initiatiefnemers van de gedenkplaat. De bezoeker kan nu beter kennisnemen van de jonge soldaat Henk Nuijens, die in de bloei van zijn leven is gesneuveld voor het vaderland.