In verband met een inbraak in een woning aan de Kamperfoelielaan te Castricum tussen maandag 13 mei 13.40 uur en 14.00 uur is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Het betreft procesnummer 2019090530.
Heeft u iets gezien of heeft u camera’s in de buurt hangen die beelden opnemen? Dan graag bellen naar 0900-8844 o.v.v. het bovenstaande procesnummer.

Overig politienieuws
Van maandag 6 t/m zondag 12 mei kwam de politie meerdere keren in actie.

Castricum
Dinsdag 7 mei is er, tijdens een alcoholcontrole, om 22.50 uur een 40-jarige vrouw op een snorfiets staande gehouden. Bij de controle gaf het apparaat een “A” indicatie aan. Uiteindelijk blies de vrouw 450 ug/l. De vrouw heeft vervolgens een strafbeschikking gekregen van €250,-.

Zaterdag 11 mei om 02.15 uur, was er een autobrand aan de Willem de Rijkelaan, ter hoogte van nummer 10. Daar stond een geparkeerde oudere cabriolet in lichterlaaie. De brandweer heeft de totaal uitgebrande auto geblust. Brandstichting wordt niet uitgesloten, getuigen van dit voorval mogen zich melden aan het politiebureau in Castricum (ma t/m vr 9-17 uur) of 0900-8844 bellen.

Akersloot
Maandag 6 mei is er een snelheidscontrole geweest op de Geesterweg. Van de in totaal 992 passanten reden er 162 te snel. Zij krijgen een proces-verbaal thuisgestuurd. De toegestane snelheid is 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Maandagmiddag 6 mei vond er een verkeersongeval met letsel plaats op de Geesterweg te Akersloot. Een snorfiets reed op het fietspad komende vanuit de richting Uitgeest in de richting van Akersloot. Achter hem reed een man op een racefiets, deze man hield de snorfiets bij en reed op ongeveer 1 meter achter de snorfiets. De bestuurder van de snorfiets keek achterom en dacht dat de fietser was afgehaakt. De telefoon van de snorfietser ging af. De snorfietser remde af en wilde stoppen om zijn telefoon te kunnen opnemen. De fietser reed toch nog achter de snorfietser en klapte tegen de snorfiets aan, waardoor de fietser ten val kwam. De fietser is door ambulancepersoneel met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.

Op donderdag 9 mei omstreeks 16.00 uur, werd op de Geesterweg een onverzekerd voertuig aan de kant gezet. Daarbij bleek één van de inzittenden nog een straf open te hebben staan van 19 dagen celstraf. Hij is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau in Alkmaar, om in de gevangenis zijn straf verder uit te zitten. Het betrof een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Limmen
Maandagmiddag 6 mei vond er een ongeval met letsel plaats op de Dusseldorperweg. Een fietser reed over de Schoolweg en sloeg rechtsaf de Dusselsorperweg op en klapte tegen de bestuurderskant van een auto die daar reed. De fietser kwam hierdoor ten val en is vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de fietser reed het voertuig te ver naar links. Volgens de automobilist ging de fietser te had door de bocht waardoor deze de bocht niet meer haalde.