Maaike en Harm Terra van Zorgboerderij Het Kooghuis, waar mensen met een beperking via Stichting Landzijde hun dagbesteding kunnen doorbrengen, vertelden eind vorig jaar in de Uitgeester dat zij een droom hadden: op termijn wilden zij een mooie moestuin realiseren zodat er gegeten zou kunnen worden uit eigen tuin.

Op hun Facebookpagina delen zij op maandag dat dit gelukt is, en hoe: de eerste oogst is binnen. Bij het onderhouden van de moestuin worden de deelnemers aan het project ondersteund door de heer Rien Kroos van volkstuinvereniging De Kuil. Een goede leermeester: in zijn volkstuin kweekt hij eetbare rariteiten zoals Armeense komkommers. De eerste oogst bij de zorgboerderij bestaat uit heerlijke rode radijsjes, of Harm en Maaike ook van plan zijn om Armeense komkommers te gaan kweken is onduidelijk.

Het artikel ‘van melkveebedrijf naar zorgboerderij’, waarin Harm en Maaike vertellen dat zij hun droom gaan waarmaken vindt u via deze link.