Het brandweernieuws van zondag 6 mei tot en met zondag 12 mei 2019.

Castricum
Vreemde lucht in woning
Zondagavond 6 mei om 19:44 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een hinderlijke lucht in een woning aan de Walstro. De bewoners roken een sterke terpentinelucht in het toilet en de meterkast. Twee bewoners hadden behoorlijk last van hoofdpijn. De brandweer heeft de woning gecontroleerd en rook zelf ook de lucht, maar hun eigen meters gaven niets aan. Daarom werd er besloten om de officier gevaarlijke stoffen ter plaatse te laten komen. Deze heeft wel een bepaalde concentratie gemeten, maar niet genoeg om de bewoners niet meer terug te laten keren naar hun woning. Dit mochten ze zelf beslissen, maar er werd wel geadviseerd om de woning goed te ventileren. Als de lucht weer erger zou worden moesten ze direct bellen. Dit is niet gebeurd. De twee bewoners zijn nog wel even voor de zekerheid nagekeken door het personeel van de ambulancedienst, die ook ter plaatse kwam.

Gaslek door graafwerkzaamheden
Woensdagochtend 8 mei om 08:35 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen vanwege een gaslek, dat was ontstaan bij graafwerkzaamheden aan de Stationsweg. De brandweer heeft het lek provisorisch gedicht door er een kegel in te slaan. De brandweerlieden zijn ter plaatse gebleven tot het gasbedrijf aanwezig was. Het gasbedrijf heeft de klus overgenomen en het lek gerepareerd.

Containerbrand
Zondagmiddag 12 mei om 15:25 uur hebben de brandweerlieden een containerbrand geblust bij de Basisschool Helmgras. Dit deden ze met één straal lage druk. Bekijk ook de video die 
Nikos van Kempen van ‘Nikos Filmt Dagelijks’ opmaakte:

Akersloot
Autobrand aan de Hoogegeest
De brandweer werd donderdagavond 9 mei om 22:32 uur opgeroepen voor een autobrand op het erf van een woning aan de Hoogegeest. De bewoners hebben een eerste bluspoging gedaan, waarna de brandweer het overnam. De politie en brandweer hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.