Op zaterdag 11 en zondag 12 mei controleren de boswachters van PWN weer extra op het bezit van duinkaarten. Dit betekent dat alle bezoekers van het Noord-Hollands Duinreservaat daadwerkelijk de duinkaart bij zich moeten hebben en moeten kunnen laten zien.

PWN is een organisatie zonder winstoogmerk en ontvangt geen subsidie voor het beheren van de duinen. Om bezoekers blijvend van het het prachtige duinlandschap te kunnen laten genieten is het nodig dat iedereen actief bijdraagt aan de beheerkosten. Elke verkochte kaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer én het behoud van de duinen. Zo kunnen wij nu – en later ook onze (klein)kinderen – blijven genieten van de duinen.

De dag- en weekkaarten zijn verkrijgbaar bij kaartautomaten en de wederverkooppunten. De jaarduinkaart en jaarruiterkaart zijn zowel online te koop als bij wederverkooppunten. De driejarige duinkaart is alleen online te koop. PWN heeft de mogelijkheid voor minder frequente duinbezoekers om online hun duinkaart voor een dag of voor een week te kopen. De dag– en weekkaarten worden toegestuurd via de mail die geldt als (digitaal) bewijs van toegang. Uitprinten is niet nodig.

Voor het bestellen van de duin- en ruiterkaarten: www.pwn.nl/natuur/duinkaart.