De Protestantse Gemeente te Limmen organiseert een voorstelling van het bijbelboek Esther. Deze avond is allereerst voor gemeenteleden georganiseerd. Daarnaast zijn belangstellenden uit buurgemeenten Heiloo en Castricum hartelijk welkom om mee te genieten van deze bijzondere en eigentijdse voorstelling!

Esther is het enige bijbelboek waarin de naam van God niet genoemd wordt. Het is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perziƫ. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

Verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek presenteren een actuele en muzikale versie van dit oude oosterse verhaal. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

De voorstelling is op woensdag 8 mei in de protestantse kerk, Zuidkerkenlaan 25 te Limmen. Aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur voor koffie of thee. Wij sluiten af met een hapje en een drankje! Graag aanmelden bij dik.denekamp@hetnet.nl of 072-5052871. Bij de uitgang staat een mandje voor een vrijwillige bijdrage.