Een Engels gezelschap met 13 historische voertuigen van een T-Ford uit 1910 tot een Australische Vauxhall sportwagen uit 1930 deden het strand- en streekhistorisch museum aan.

Men was naast de ‘beachcombing stuf’ vooral geïnteresseerd in het mechanisch erfgoed en ze hebben een presentatie gekregen over de afzanding van de zanderij vanaf 1860 en de Zanderij in oorlogstijd. En daarbij het inmiddels gereedgekomen smalspoortraject (250 meter) en historische lorries bekeken.

Mogelijk is het de laatste keer dat dit gezelschap het Strandvondstenmuseum aandoet omdat de Brexit roet in het eten kan gooien in de toekomst. Eten, in de vorm van aardig wat Alkmaarse Kazen had het gezelschap inmiddels op de kaasmarkt in Alkmaar onderweg ingeslagen.

In het museum troffen de bezoekers een uit Engeland in Castricum aangespoelde voetbal uit Hern Bay aan met nog duidelijk leesbare kindernamen. Het toeval wil, dat een van de Oldtimerbezitters in de Engelse kustplaats woont en voor het museum op zoek gaat naar de kinderen die destijds de bal aan de Engelse kant van de Noordzee in het water geschopt hebben.