Het jaarlijkse donateursconcert van muziekvereniging Emergo Castricum wordt dit jaar een Avond van de filmmuziek. Op zaterdag 18 mei laat de vereniging met al haar onderdelen horen hoeveel verschillende soorten filmmuziek er gemaakt zijn.

Zo hebben de jongste kinderen in de Blazersklas een eigen filmpje gemaakt en speelt het Opleidingsorkest muziek uit de films Tarzan en Belle en het Beest. Backum Brass heeft onder andere gekozen voor Romeo and Juliet, Braveheart en Pirates of the Caribbean. Het Fanfare Orkest laat muziek uit Star Wars, Robin Hood en Iron Man horen. Ook the Pink Panther komt voorbij door een samenwerking tussen het Opleidings- en Fanfare Orkest. The Think Big Band sluit de avond in stijl af.

De presentatie is deze avond in hand van Maurits Hazeleger. Deze talentvolle cabaretier zal het publiek vakkundig door de avond begeleiden.

Het concert start op zaterdag 18 mei om 20.00 uur. De deuren van het Clusius College aan de Oranjelaan in Castricum zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn. De entree is gratis en ter plekke heeft iedereen de kans direct donateur te worden.