Het Uit Je Bak! Festival wordt in 2019 gehouden op 28 juli 2019, vanaf 12:30 uur op het terrein aan de Willem De Rijkelaan in Castricum. De entree is gratis en voor elke leeftijdscategorie is er wat te doen. Voor dit jaar heeft de organisatie weer een paar mooie bands kunnen strikken.

Als absolute headliner wordt ‘Mozes and the Firstborn’ bekend gemaakt. Met hun ‘Sad Supermarket Song’ veroveren ze de vaderlandse radio en streaming kanalen op dit moment. Met het album ‘Dadcore’, dat begin dit jaar uitkwam omarmt ‘Mozes and the Firstborn’ het sentiment van je vaders muziek door juist hun favoriete stijlen binnen het dit genre te verkennen. Dit jaar staan ze onder andere op het grootste festival van Nederland; Zwarte Cross en ook op het iets kleinere Uit Je Bak.

‘Kita Menari’ is ook geen vreemde. Kita Menari is in mei 2017 officieel van start gegaan met de eerste single ‘Young Lovers’. In Nederland kwam deze op plek 5 in de Spotify Virals binnen. Na vele promo’s bij 3FM en NPO Radio 2 werd Kita Menari ‘Nieuwe naam’ op NPO Radio 2. Niet veel later werd ‘Young Lovers’ tot NPO Radio 2 Topsong verkozen door de DJ’s. En dit jaar dus op Uit Je Bak.

‘Steve French’ doet niets liever dan liedjes maken en met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia rijden. En terug. Ergens in het grauwgrijze gebied tussen ‘Car Seat Headrest’ en ‘The Strokes’, daar praatzingt Steve French op een stoeprand mee. Op zijn debuutalbum, ‘Lightning Tiger Running’, vertelt Steve over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

‘Laura Sjin’ is de volgende die bekend kan worden gemaakt! Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. Hoe dat klinkt? “Gitaar-achtig, americanaachtig, maar bovenal Laura-achtig.”

Als laatste deze ronde Benjamin, Felix, Ronald en Thom, oftewel ‘Catwise!’ Ze maken tracks vol dynamiek. Complexe drums, melodieuze baspartijen en harde gitaarriffs komen samen en creëren een ‘in your face’ effect. Invloeden van Radiohead, Smashing Pumpkins en Pinback zijn duidelijk hoorbaar in de muziek.