De Dodenherdenking Bergen bestaat uit de herdenkingsbijeenkomst, gevolgd door de Stille Tocht naar de Geallieerde Begraafplaats en de plechtigheid aldaar.

Om 18.45 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Ruïnekerk. Spreker: Klaas Wits uit Bergen. Bergens Symfonie Orkest o.l.v. Arno van Raaphorst. Organist Frank van Wijk. Declamatie: Nies Wouters.

Om 19.30 uur vertrek de Stille Tocht vanaf het terrein van de Ruïnekerk naar de Geallieerde Begraafplaats aan de Kerkedijk. Vanaf 19.40 speelt het Bergens Harmonie o.l.v. Jeroen Drenth op de Geallieerde Begraafplaats, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte.

Daarna vindt de bloemlegging plaats bij het Groot Offerkruis door burgemeester Hetty Hafkamp en Jan Blok, voorzitter van het 4 Mei Comité. Bij het Joods gedenkteken door Enzo en Mona Buscemi, kinderen van in Bergen ondergedoken joodse ouders; het Verzetsmonument door Teun Kooy, Vera van Leeuwen en Nienke Pruntel, respectievelijk welpen en leidster bij Scouting de Heerlijkheid uit Bergen, namens de Bergense jeugd; Propellerblad door Marry en Esther Ranzijn, dochters van Bergense verzetsmensen.

Vervolgens brengt trompettist Marco Langedijk de Last Post ten gehore. De vlaggen van de R.A.F. en de Navy White worden gehesen. De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het Wilhelmus. Tot 20.20 uur speelt Bergens Harmonie.