Dikkie de Kid is de nieuwe voorstelling waarmee Theatergroep Horizon in mei in De Vest op de planken staat. De acteurs komen hoofdzakelijk uit Heiloo, Egmond en Alkmaar. Hoofdrolspelers David Sealtiel en Jozefien Stam komen respectievelijk uit Kolhorn en Schagen.

Dikkie de Kid is een komische musical over de ondergang van Dirk Scheringa en zijn DSB-bank. In deze hilarische polderwestern maken bezoekers onder andere kennis met de gebroeders Benk, minister The Boss en premiejager Lakeman. Een western met hele diverse muziek van onder andere Dolly Parton, Bruce Springsteen en Neil Young, maar ook gospel- en musicalnummers. Een komische klucht waarbij iedereen op de hak wordt genomen.

Hoofdrolspeler David Sealtiel (32) speelt de rol van Dikkie de Kid. Het is David’s vierde productie bij de theatergroep. Hij gaat als Dirk Scheringa zijn droom volgen en begint een bank. “Ik herken mijzelf niet echt in die rol. Dirk ging echt zijn eigen weg, wat een ander ook zei. Ik trek het mezelf wel aan wat een ander zegt. Laat ik zeggen, ik heb meer empathie.” David repeteert een keer per week met de gehele groep, en als solist nog twee tot drie keer per week. Best zwaar naast zijn beroep als zandstraler. Ook repeteert de gehele groep eens per maand op zondag.

Hoofdrolspeelster Jozefien Stam (30) speelt in de musical de vrouw van Dirk Scheringa, Boutje. “Ik speel een vrouw die vierkant achter haar man staat. Een lieve, begripvolle vrouw die alleen maar gaat voor het welzijn van haar man. Ik herken mijzelf wel in die rol. In het echte leven sta ik ook altijd voor iedereen klaar.” Voor Jozefien is het haar zevende productie. En voor haar geldt ook dat zij al het repeteren naast haar baan in het onderwijs moet doen. Ook zij gaat er volledig voor om deze productie samen met de hele groep goed op de planken te zetten in mei van dit jaar.

Dikkie de Kid is te zien op 22 t/m 25 mei in Theater De Vest in Alkmaar. Kaarten bestelt u via deze link.

Tekst: Yvonne van Stiphout