Het politienieuws van maandag 22 april tot en met dinsdag 30 april.

Fietsen gestolen

De afgelopen week werden er twee fietsen gestolen. Een bij het station en een bij de supermarkt aan de Melis Stokelaan. Binnen 10 minuten was de fiets gestolen. De diefstal vond plaats op vrijdag 26 april om 18.10 uur. Het slachtoffer had per ongeluk vergeten haar fiets op slot te zetten.

Woninginbraak op de Kooglaan

Tussen zaterdag 27 april 12.00 uur en maandag 29 april 11.00 uur, is er ingebroken in een woning aan de Kooglaan. Men kwam binnen via de achterzijde van de woning door het slot van de achterdeur uit te nemen. Men heeft de gehele woning doorzocht en een aantal goederen weggenomen. Mocht u denken dat u vreemde auto’s of personen gezien heeft in de omgeving van de Kooglaan, dan gaarne de politie op de hoogte stellen (0900-8844).

Bedreiging op station Uitgeest en bezit harddrugs

Op zondag 28 april omstreeks 08.49 uur, vond een 33-jarige inwoner uit Purmerend het nodig om de conducteur van een trein met de dood te bedreigen. Hij uitte diverse bedreigingen en was erg agressief naar de conducteur toe en later ook naar de machinist van de trein. De conducteur schakelde de politie in, die de man in de trein aantrof. De man verkeerde onder invloed van alcohol en mogelijk drugs. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan een blaas- en speekseltest. Bij zijn insluiting werd er een aantal pillen (vermoedelijk XTC) aangetroffen die uit zijn onderbroek vielen. De man is ingesloten en moet voor de rechter commissaris verschijnen.

Snelheidscontrole N203

Dinsdag 30 april is er tussen 08.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de N203. Er waren 3700 passanten waarvan er 63 een bekeuring krijgen toegestuurd. De hoogste snelheid was 107 km/u.

Verder was er nog de poging tot inbraak op de Aan de Kromme Sloot, waarbij 2 daders zijn aangehouden.