Na een periode in de luwte, stapt Amber Kamminga met nieuw materiaal terug in de schijnwerpers.

De in Grootebroek (Noord-Holland) geboren artieste debuteert enkele jaren gelden met de EP ‘Star-crossed Lovers’. Deze EP bevat vier songs met een Amerikaans (country) randje, geïnspireerd op ervaringen uit haar eigen leven. Zo zingt ze over enkele Tinderdates met (te) veel alcohol, een man die ‘te mooi om waar te zijn’ bleek en het afronden van haar rechtenstudie. Na de release van haar debuut EP verschoof haar focus meer naar countrypop, dus minder banjo en een meer moderne productiestijl. Maar de pretentieloze en pakkende stijl blijven, samen met het intieme karakter van countrymuziek. In aanloop naar de release van ‘Name Of Love’ reisde ze af naar de States. Daar trad ze op verschillende plekken op, om overseas haar nieuwe muziek te testen en haar songwriting skills te vergroten. Donderdag 2 mei staat ze op de buhne van De Taverne. Aanvang 21.00 uur, vrij entree.

Zaterdag 4 mei: Mell met Ton Dijkman en Nico Brandsen. Ton en Nico hebben een eigen muzieklabel; Vintage Future. De eerste single die onder dit label werd uitgebracht was ‘Call My Name’ van Mell. En nu is Mell opgepakt door Radio 2 en is deze week Topsong met haar nieuwe single Forever. Mell is gezegend met een geweldige soulstem. Eigen werk en covers worden vol overgave neergezet samen met Ton Dijkman op drums en Nico Brandsen op toetsen, een traktatie! Aanvang 21.00 uur, vrij entree.

Zondag 5 mei staat Jordan Matthew Young in de Taverne. Deze rasechte southern blues artiest trekt met zijn band door de hele USA en sinds 2017 ook door heel Europa. De band is strak, heeft een bluezy ritmesectie met Jordan op gitaar met vette bluesriffs en een heerlijke sound. Aanvang 17.00 uur. Gratis entree.