Woensdag 15 mei 2019 was het al vroeg druk in het ‘Indianendorp’ aan de Zeeweg. De leerlingen van CBS de Duif hielden daar een sponsorloop voor de stichting Forza4Torre. Een deel van de opbrengst zal worden besteed aan verlichting van het podium van de school.

Obstacle run
Deze keer werd de sponsorloop gehouden in de vorm van een echte obstacle run, die ging over horden, onder kruipnetten door, via een bandenparcours en door kruiptunnels. In 20 minuten legden de leerlingen in hoog tempo de rondjes af voor het goede doel. De kleuters hadden aansluitend op het schoolplein hun eigen versie van de sponsorloop, onder begeleiding van de mascotte van Forza4Torre.

Goed doel
Enkele weken geleden kwam Anouk Bekkers tijdens de weekopening op bezoek bij De Duif. Zij is de moeder van Torre en collega leerkracht bij stichting Tabijn. Anouk heeft aan de kinderen uitgelegd dat Torre altijd moe is door een stofwisselingsziekte. Hij kan daardoor niet praten, niet zelf eten en zit in een rolstoel. Er is op dit moment geen geneesmiddel beschikbaar tegen deze stofwisselingsziekte, maar daar wordt wel heel hard aan gewerkt. Er is veel geld nodig voor de ontwikkeling ervan en daarvoor hebben de leerlingen van De Duif zich ingezet.

Forza4Torre
De stichting Forza4Torre zamelt geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De directe familie van Torre heeft de stichting opgericht om geld te genereren om o.a het geneesmiddelonderzoek te ondersteunen en meer bekendheid te geven aan deze fatale ziekte. De sponsorloop van De Duif levert daaraan een bijdrage. Meer over deze stichting leest u hier: https://forza4torre.nl/

Opbrengst
De leerlingen hebben enorm hun best gedaan om sponsoren te werven en hun rondjes te lopen. Een team van leerkrachten en ouders heeft de sponsorloop voorbereid, uitgezet en begeleid. Lidl ‘t Hoekstuk sponsorde fruit voor alle leerlingen. Het sponsorbedrag is aanzienlijk en komt langzamerhand op school binnen. Binnenkort zal het exacte bedrag bekend worden gemaakt en symbolisch worden overhandigd aan de stichting Forza4Torre.